over mij

Mijke Janssen

Ik hou ervan de dingen een beetje anders te doen, omdat het m’n creativiteit prikkelt, en mijn blik fris houdt…

Hoi,
ik ben Mijke Janssen, geboren in 1973. Sinds 10 jaar heb ik mijn eigen praktijk als psycholoog & mindfulnesstrainer. In maart 2020, het weekend voor de lockdown, zijn wij terug gekomen in Nijmegen na 7 jaar achterhoek. Ik zet mijn praktijk nu hier verder met een nieuwe naam en website en de voedingspsychologie als extra aanbod.

Een beetje anders… 
Ik hou ervan de dingen een beetje anders te doen, omdat het m’n creativiteit prikkelt, en mijn blik fris houdt…Dus voor mij geen protocollen en vaste trajecten in de praktijk, maar wel maatwerk, afstemmen, creatief en breed kijken naar wat jij nodig hebt. Kijken met het hoofd én het hart….

Dat alles vanzelfsprekend binnen de kaders en regels omtrent privacy, dossiervorming en wetgeving van de beroepsvereniging. Ik heb in november 2020 de visitatie van de praktijk met complimenten doorstaan.

Ik geloof enorm in de dingen die ik aanbied. Het is mooi en belangrijk dat de wetenschap deze vormen ondersteunt, maar mijn grootste drive komt uit m’n eigen ervaring, omdat het mij persoonlijk zoveel gebracht heeft…

Oefenen in niet doen
In de jaren ’90 begon ik met lezen over het Boeddhisme, via vele reizen naar Azië het Boeddhisme aan den lijve ervaren en in 2002 zelf een 8 weekse mindfulnesstraining gevolgd. Daarna volgde vele studiedagen,(vipassana)retraits in kloosters en mindfulnessopleidingen. Sinds 2004 beoefen ik diverse vormen van yoga en heb ook daarin nacholingen en korte opleidingen gevolgd (zie mijn cv).

Het mediteren en yoga voelt als een thuiskomen, het mezelf toestaan ‘niet te doen’ en daarmee ‘te mogen zijn met wat is’. Dat was voor mij een hele nieuwe, en heilzame manier van omgaan met de dingen.

Jezelf leren voeden
De afgelopen 10 jaar is (gezonde) voeding een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven. Al sinds m’n kindertijd had ik veel buikpijn en een lage basisenergie. Tijdens en na de zwangerschap van ons derde kind had ik (in tegenstelling tot de 2 vlekkeloze zwangerschappen ervoor)zoveel klachten, dat ik me veel meer ben gaan verdiepen in de rol van voeding. Door zelf experimenten te doen (Positieve eating, keto, KHA, Periodiek vasten,vegan) allergieën en intoleranties te laten bepalen in het ziekenhuis en uiteindelijk de opleiding Voedingspsychologie te gaan volgen.

In ons gezin werd het kookproces de afgelopen jaren ook complexer, omdat 2 van onze kids Coeliakie bleken te hebben, 2 van ons bleken lactoseintolerant, 2 werden vegetarisch en de derde heeft juist een grote behoefte aan vlees. Al met al best een aanpassing voor ons gezin en koken werd een heel aandachtig en bewust proces, met gescheiden werkbladen en een boel potten en pannen en af en toe wat gemopper. Langzaamaan hebben we onze weg erin gevonden.

Voor mij persoonlijk hebben bovenstaande zoektocht en aanpassingen er in geresulteerd dat ik nu meer energie heb dan ooit…

 

Wat is mijn Food for Spirit?
Gember en gedichten, ronddwalen in oude kloosters en klassieke muziek, Ronja de Roversdochter en Anne with an E., hardlopen en weidsheid, taarten bakken en mayonaise, fin de siécle, Chagall en van Gogh, groentes fermenteren en plantenstekjes maken, verre reizen met kids en man, geredde hondenfilmpjes en zelf geperste groentesapjes, dansen en mateloosheid,‘niet kiezen, breed kijken en alle opties openhouden’, stelling nemen, je uitspreken en in actie komen, yoga en meditatie, Licht en plantengroen, filosofie en foto’s van wasgoed aan een lijn liefst bij lage zomerzon (het werd me op een bepaald moment verboden nog foto’s van was te maken), zomeravonden met vrienden zonder einde, Azië en Frankrijk, festivals en mooie vintage vondsten, cappuccino en contrasten, leren en kinderogen, stilte en vrijheid….

Neem contact op

6 + 15 =